Tuesday, August 31, 2010

love is..

for some reason, love is hard
i'm still awkward
Actually, i feel closer to my sadness
love seems far away
we are so different from each other
the only thing we have in common is being fools
though, we sometimes cross each other and sometimes clash

it must be love, it must be love
when i see you, my heart feels so full
my rusty heart, my hardened heart
you have woke them up
love me, hold me
so that the hurt i've kept hidden
my painful tears and sad loneliness will never come back
the person hidden by my tears for so long 
the person i've waited for so long 

must be you, it must be you
if i'm standing with you, even if i'm hurt, i finding myself laughing
even the deepest scars, even the tears that have become habit
you've made them better

i'll show you everything, i'll show you everything
all my love that i've saved up
so that the words "alone" and "goodbye"
we won't have between us

-taken from korean song-


merdeka!

merdeka! merdeka! merdeka!
3 laungan kemerdekaan terngiang-ngiang di cuping telinga wirawan negara..
tersenyum bangga berputik di bibir-bibir mereka..
tanpa mereka siapa lah kita..
mari semarakkan kemerdekaan dalam diri kita! 
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


"Selamat menyambut hari kemerdekaan ke-53!"

-ina-

Sunday, August 29, 2010

iklan

wahhh..!!!!!
iklan NUFFNANG (Life's little escape-Nokia E5) cantekk..(tibe-tibe je kan)
^_________^

ade burung-burung berterbangan..
(tibe-tibe burung kat utp berkicauan same)
warne hijau mendamaikan mate..
layout yang cantek!

********
Get your Free E5cape Kit*
when activate your email and IM on your new Nokia E5 at Nokia Stores.
Enjoy a littel escape on us with the enclosed Starbucks vouchers.Sign up for the "My Little E5cape" contest to win great prizes of up to RM5000! Contest starts 16th August and ends 24th September 2010.
********


wow! menarik!
tapi saye takde nokia T_T




p/s: jom kelik-kelik :P
kena tahu jugak isi iklan tuh..baru la update sket
muahaha :)

merayau

meronda paling tepat untuk entry nih mungkin..
hahahaha
yeay3..dah nak dekat raye..
saye nak shopping raye..
baju raye mak kate ade sepasang je..
kalo nak beli tunggu pulang lah!
hmmm..semalam n semalam punye semalam (sabtu n jumaat),
kami pergi meronda-ronda kat ipoh..
fuhhh..ramainye orang nak shopping raye..
saye hanya jamu mate..hak3
takde duit nak beli :P
tunggu mak belanja :)

lepas ronda-ronda pd hari jumaat tuh kami pergi melantak bukak puasa kat McD.
saye sorang je kot melantak..ish3 xelok di bulan puasa wat cmtuh miss pwincers..huhu
saye makan ayam goreng spicy, bubur ayam McD large and milo aisss~ 
(jgn terliur oke) 
tinggal 4 jam lagi nak berbuka.. :)
hahaha

hari sabtu pon same..pergi ronda-ronda..
orang pulak makin ramai..
pastu orang berpusu-pusu nak beli baju raye..
tapi saye berpusu-pusu beli baju bukan raye..
hahahaha
then..kami pulang membeli ayam viet..nyum nyum nyum
saye juga membeli McD thru drivethru..
beli GCB..oh lazat!
(telan air liur je)
malangnye semalam..
akibat kepenatan..after berbuka saye pegi tido di bilik rakan n bangun kul 1230 tgh malam..
bile pulang ke bilik..
oh no! semut makan roti GCB saye! T_T
cepat-cepat selamatkan ayam GCB
hmmmm...jahat lah semut-semut nih! 

dah2 cukup membebel kat cni..
study perlu diteruskan! T_T






promote

please do visit my online shop pwincekatakwardrobe if u are interested in dress, shirt and accessories.
all item listed whether new or used items are guaranteed 100% good condition.

thank you
:)

pagi-pagi

pagi-pagi gosok gigi...
burung-burung nyanyi-nyanyi..
buat bising pagi-pagi..
tak reti-reti orang nak tido lagi..

tengok jam di pagi hari..
ghupenye bukan di pagi hari lagi..
bangun-bangun ina bangun..
anda sudah kesiangan hari..

:P

hahaha..pagi la sangat time nih..
matahari dh ade atas kepala dh..
haish nih la akibat tido lewat..
T_T

p/s: takleh tido lagi..
kena study..
esok test PE
(pantun tiga kerat)
muahahaha :P

BE and ME

ape BE and ape ME?
hehehe..
nih haa..
pasal buffered earning and metered earning.. ^________^
tadi check BE still 3 lagi tapi ME bertambah 1..
aritu kwn cakap BE lame2 die akan betukar jd ME..
so mksudnye BE sy bertambah la..hehehe

*celcom glee ss*

umm..
tapi xfaham laa..
kenape BE kua tapi iklan lain xkua?
anyway..thanks NUFFNANG~
saye kena byk belaja lagi! hik3

:)

Friday, August 27, 2010

esok ade kelas T_T

ari sabtu wajib entry pasal nak kutuk2 sedih2 pasal caklempong..
music tradisional tuh..
bangga kot kalo pandai main :P
bukan saje2 nak sedih..
memang sedih betol..
sebab hari sabtu orang tido rehat kat bilik..
tapi saye kena g kelas di pagi2 hari sebab nak maen benda alah tuh..
suke tuh memang suke..
suke dlm duka..
hahaha

tapi bile dengar music n not not die..
syok gile...hehehe ^__________^
saye mudah je dipujuk tambah2 dengan lagu-laguan..hik3 :P
alaaa 1 jam setengah je pun~
bukan lame pun..pegi kelas tyme orang tido..balik pun mesti korang tido lagi kan kan kan?
hik3

nih ade video curik-curik mase duk praktis..
saye melarikan diri dari maen alat-alat tuh..
takut silap..muahahaha
selamat menonton!~

video

true color

when we talk to people, we doesn't feel it
when we touch their heart, then we know..
oh he/she like this n bla bla bla..
tapi kadang2 benda tuh berlaku bersebab..
takpe la..



p/s1: kalo xfaham buat2 faham la ek..hik3

p/s2: die cakap tak payah peduli orang cakap..
just be me..but i can't T_T
awak..thanks :D

Thursday, August 26, 2010

kelawar siang dan malam hari


tahukah anda???
kite boleh membeli belah di bilik je..
xperlu ke kedai/shopping mall/butik
xperlu makeup/berdandan
anda boleh membeli belah dengan simple n comot2 
pakai seksi pun xde laki tengok :P
kawan kat sebelah jeee tgk...hahaha
bagaimana??
haha..senang je..pegi la jalan2 kat bilik kawan2 yang bukak butik..  :P
dari situ anda akan tergoda dan terliur nak membeli..
*beli la beli la beli la* hati berkata2 :P

semalam~
saye beli kelawar yang tak hidup..
dan boleh diperaga dipakai
kelawar juga dikenali dengan name baju kaftan
sesuai dipakai ke majlis2 besar-besaran..haha tipu oke!
corak cantik..simple..sesuai utk org muda cm sy..ngahaha


nih die kelawar pagi siang malam..
*kat umah xheran pun pakai time ape*
sorri..color xlawa bile di snap kan..maybe kena beli handphone baru T_T
color die color orange matahari gtu..cantek~ ini tak tipu

ni la corak die..simple~
*malas nak amik gamba full* heee :P


haaa..nih satu lagi...tudung express untuk raya...weehooo~
*insyaAllah pakai time raye :)*


cantik tak?
mesti la sebab saye yang pilih..  :P
jika berminat, sile la lawat belog mereka and boleh view koleksi mereka yang menarik :)



sekian...

saat kebosanan

hari ini sangat bosan..
sangat malas..
dan sangat diduga terguda dan menduga..
sebab tak bangun sahur..huk3 T_T

disebabkan kebosanan nih melampau sangat..
so terpakse la meluahkan dengan cara yang agak melampau :P

empty class *weehhoooo~*


study jap
*bajet je nih*


dah mula bosan..
*amik gamba pun besh!* 
ngahaha


*apelagi..landing la sebab xde owang*


*peace no war* 


*bosan terlampau*
bende tuh pun nak kiss ke?


*dah la..jom tidooooooo*
ngahahaha..
please dont try this at your college!

p/s: monday n wednesday u got test lorh..pls dun do dis again! :P

nunite ;)

gudnite..
gudbye..
muah3..
heee~ mengantok..
dari td nak post belog..
tapi xde ilham..
owh my precious ilham..muncul lah engkau :P
ngeh3...~
tido dulu lah..
esok jela ek..
tunggu la ape yang sy nak membebel nnt :)

gudnite skali lagi..
muuuaaaahhhhhhhhhhxxxx! ^__________^
khas untuk yang xkawen xkapel xtunang n bukan milik sape2..& yg penting girls only! :P
hahahhaa...

Wednesday, August 25, 2010

macam siput!

*hangin betol haku malam2 ni*


adooiiiyaiiii kenape la tenet ni lembab sangat..
nak kate merangkak pun tak merangkak...
loading macam siput..
lambat gileeee!
@_@ emo oke! (ade cam muke emo x?) :P

naseb baik la si broadband nih ade..~
tralalala...jangan jeles ye! (bajet gilee)

*google*
nih hasil gamba yang saye search sbb nak tunjuk rase marah nih..
haaa..semua skali lah! *amik ko*

*org marah laptop*


*budak pompuan tgh geram*

*die pun marah wlaupon dpt eskrem*

*ei geram aku*


*kucing pun marah3*
nih kucing IT oke.. :P



nih aku yang emo..geram gile..nak wat keje xleh!
*grrrrrrr...*

Tuesday, August 24, 2010

new image

with the new image (walaupon x cantek) :')
saye dh berjaye buat blog saye boleh diupdate di page2 laen :) yeay!
penat gile buat nih...
umm...
tapi satu je masalah timbul n harap ia tenggelam~
followers xdapat nak gune yang lame..
sowi..
sebab nih adelah belog baru..
so terpakse semua baru
T_T

p/s: selamat berblogging kawan2
p/s: xde motif untuk update entry nih..just nak inform saye buat belog baru je... :)


^_________________^

sekian

tergendala lagi..sowi

soriii..tengah setting

sori kawan2..saye tengah setting

teringin lah~

umm..
saye teringin nak beli macam2..
dalam pale otak nih..

teringin sangat nak tukar handphone baru..
nak beli handphone yang camera meletup2..feature yang lain xde pun xpe :P ngahaha (tipu oke)

teringin nak makan benda berasaskan black pepper..
sos black pepper mungkin..

teringin nak beli baju raye ala kadar je.. 
*mak, kakak tanak baju liplap2 lagi dh
sebabbb...kakak nak beli baju kain cotton je....* jeee?

teringin orang belanja beli baju raye :P

teringin nak balik umah weekend nih (tapi mane boleh! T_T )

teringin nak pegi bazar kat kota bharu~ 
seingat saye..saye xpenah pegi kot..
tapi tak tau la kalo kepala nih terhentak ngan batu pastu ilang segala memori..

teringin tahun nih nak beraye ngan ......... 
saye masih ingat waktu dulu2 :(
*Ya Allah lengkapkan hidup kami dengan kebahagiaan*

teringin kembali ke zaman kanak-kanak..
dulu xpayah ingat masalah2 macam sekarang :(
*Ya Allah..kuatkan dan tabahkan hati hambaMu*

teringin nak cuti je hari sabtu
dah tanak pegi kelas caklempong boleh?
boleh la saye ikut kwn2 pegi berderat-derat aka berjalan-jalan

teringin nak makan bukak posa ngan mak..
teringat bile mak cakap
*xpe la..nanti kakak balik, kite bukak same2 eh*
uwaaa...gugur air mata dengan ayat nih
*kakak nak sambal daging eh* (sambal daging = serunding)


teringin nak cakap semua..
tapi dah malas type..
ngahahaha :P

nak dengar lagu zaman dolu nih..eve green sket..
*amik ko sebab teringin sangat* hahaha



p/s: nak pegi smbung game..
dh level 3-3 bubble town..
saye udah addicted!

Monday, August 23, 2010

gedebuk... T_T

huhuuuuuu~
gedebuk jatuh!
bukan durian sebab musim durian..
dan bukan nangka busuk yang jatuh..
tapi saye yang jatuh terduduk lam bilik sendiri..
haih..cmne la leh jatuh nih T_T
sakit gileee...
macam nak tkeluar isi perut..
hmmm...
org kate bile jatuh terduduk camni x elok..
lebih2 bagi aku perempuan yang masih muda... T_T
sakit sakit sakit sakit sakit (xlarat dh nak ulang sakit nih)..
masih rase lagi sakit nih :(

Perfect fit?

brought to you by Libresse~
ngahaha...

pagi2 pegi kelas t'gedek2 nampak la ini banner dari jauh..
mula2 nampak van die je..color van macam color van VICO
"haaa? nak bagi VICO ke?" (salah seorang dari kami bersuare)~ ngahaha..
"oit3..bulan puase kot, mne de vico.." (tiga dari empat lagi mula bersuare) >.<

owh..ini iklan dari Libresse la...
cari padanan yang sempurna untuk anda? pilihlah kami~ LIBRESSE~
hehehe ( jadi model tak berupah jap) :P
um~
salah sorg dari kami kate..
"nih yuna punye nih"
"mane2 yuna?"
"eh..adibah noor la...xnampak yuna pun..."
"ooo..yuna kat bulatan kecik tu"..
kekeke..
moral of the story :
tau yuna sorang je pakai~ ops..duta laaaa... :P


kami sempat amik borang n isi..dapat la sekotak free~



ini die...Libresse~ :P

balik kelas petang pulak sy rase cam nak amik gamba jee..
haaa...nak tgk ape saye snap3? 
jom3..

haaa..tahukah anda? hehe *tak tau tak tau*
SILE BACE! :P

saye amik gamba pompuan cun...*alaaa si baju hijau nak msuk pic gak*



tgk...die dah masuk pun~ ^_______^
*awak3..awk ade gaye mcm awek2 cun jugak la* :P



eh..saye jumpe adibah noor *salam jumpe peminat :P*
lawa2 nih nak jumpe saye ea? :P
sape artis? ngahahaha 



*um..ape korang duk buat nih?*
saye amik pic kamu ea..
haaa...nih la die personaliti test..saye pun buat jugak! (terliur tgk org laen buat) :P

xpecaye? tengok nih


wewwiiiit~ name saye!! ^________^

ape die tulis pasal sy? 
die cakap saye Melancholic (kreatif la katekan)
tapi betol ke sy sorg yang negatif T_T
tipu! bluweekkk..hahaha

kerja saye yg sesuai adelah...
jeng jeng jenggggg~
ahli music, artis, pereka (*erk~ sangat berbeza!*)

hmm..dah penat duk main2 n amik2 gamba kat tempat tuh..panas wooo arini..



tapi Yuna duk panggil2 saye la pulak..
saye rase tergoda lak ngan panggilan die..
so, saye terus p amik gamba ngan die..ekeke

*versi ina di school*

*eh yuna nih macam nak tampo saye jer*
ekekeke...
waaa..amik gamba ngan artis gitu :P
sape artis?? hahahahahaha!
cukup3...

jom beristerirehat beristirehat~~
^________________^








Saturday, August 21, 2010

kisah cinta kau dan aku (edited version)

heee..meh nak cite..
nih bukan pasal sy..
tapi nih alkisah kartun comel..hehehe
tajuk komik: Le gardenie (",)


watak-watak kartun:
Orange, Lemon, Apple and Kiwi..(name pun dh cute kan3?)

 si Kiwi

si Apple

si Lemon

si hensem Orange


alkisahnye Kiwi n Orange nih kawan baik..tapi persahabatan dorang mula retak sebab Lemon..
Lemon nih jeles kot tgk dorang baik..disebabkan tuh jugak Kiwi amik keputusan nak berhenti sekolah sebab dituduh jadi pencuri..alaa si Orange nih pun satu..macam percaye la mula2 ngan kate2 n cite2 palsu si Lemon nih..
Lemon nih cantik..tapi hati je busuk..
dari pandangan mate Kiwi..saye leh rase yg die suke Orange..hmm..kesian kan..Orange pulak tak tau Kiwi suke die...
dah lame dah saye xbace komik nih..
dah banyak tertinggal dh..
tengah search2 jugak karya si Ben nih..
jalan-jalan kat google saye pun jumpe link nih...
bace la sket2 psl kartun..ngeh3 :P

Actually nak cite kisah cinta diorang nih dua tiga empat segi..
kesian si Kiwi tuh..
rantai cinta diorang :

*klik untuk pem'zoom'an*


ape lah naseb Kiwi sekarang kan ^___________^

p/s: sape tau pasal komik The Fishes??? 

kisah cinta kau dan aku

.....
....
....
....
....

nanti lah ek

errr...dari suke jadi takut

um..tajuk tuh agak tak kena..tak tau nak tulis camne tapi macam tajuk tuh cakap la..
dari suke jadi macam takut,macam bdebar jee..
nih semua pasal kelas caklempong tadi la nih..
nak cite lebih lanjut? tunggu lepas nih..
i mau tido sekejap..hik3
teruknye anak dara nih...
hehehe..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

************

meh nak cite dulu la..
cmne ek nak start..

umm..camni..kelas td..
dh kena start wat exercise dah..
uwaaa susah lah jugak nak main..
bunyi bukan main bung pak bung pak..tapi kdg2 sounds like tahi lembu jatuh..erk!
main bonang2 tuh pun satu hal...ketuk2 cam bunyi suatu bunyi yg xmenarik..
kalo main gereteh lagi la kan..
sakit telinga nak dengar...

mesti korang tak tau ape sy duk merepek nih kan..
tapi tuh laaa..xreti nak ckap cm ne..
sebab tuh la tajuk entry pun agak tak pasti nak tulis ape..
berdebar? takut? cuak? ke malassss?
hahahaha

Friday, August 20, 2010

Katy Perry ft. Snoop Dogg - California Gurls ( Official Music Video ) HD

cute nye lagu nih...
walaupun unsur tak baik untuk kanak2..huhuhu
cute sebab die punye video klip cute..ala2 main anak patung zaman kecik2 dulu..hihihi
malas la pulak nak kopi pes lyric..sile google ye :)

then, selamat mendengar music 
^____________^



majlis berbuka ex-trainee Celestica

salam~
malam nih bertarikh 20082010..kami ex trainee celestica buat makan-makan kat luar..
Lokasi: Nasi Lemak Ayam Golek
masa: 6.00pm - 8.45pm
vvip: semua yang hadir (24 peoples)

nak cite dulu sblum tunjuk makanan kami..
mula2 kami order 2set je..(RM90 untuk 6 kepala) sebab orang lain xmuncul lagi..
lepas tuh tambah satu set lagi..ummm xcukup nih..
tambah lagi satu set so semua skali 4set untuk 24orang~yey!
makanan lambat sket sampai..sikit je lambat..kami dengan sabar menunggu..bagi org berpuase la~ :P
lepas semua siap makan, imran diarahkan dilantik untuk baca doa..( bagus budak nih) ^___^
kami pun makan dengan senyap2...hik3
makan tuh terus senyap sunyi..
tapi satu jela kelemahan yg ade kat kedai tuh...
saye xnak cite kat cni.. :)
lepas makan2..kami pun amik2 gamba..
pastu borak2 and pastu pulang!~
yey sampai bilik dh..
saye pun terus update ini belog..muahaha :P

gambar2 ini untuk tatapan semua :)


name lauk-pauk saye kurang pasti..maksudnye sy reka2 je la..ade yang betol ade yang salah..sebab xingat dah name lauk-pauk lam menu tuh..hik :P


saye namekan seafood padpat (xtaw la eja betol ke x)- (sedap2!)



ni die ikan masak 3 rase tapi mcm msk pdas.ikan siakap msk pedas kot..haha!



nih die bawal masak masam manis



ni namenye cendawan celup tepung :) suke sgt!



nih die sup..sup ape ntah kat dalm tuh..ija ape name kat dalam tuh?soya eh? huk3



nih die menu special kat kedai nih..ayam golek...sori amik gamba jauh sbb lambat sampai n die terus diterkam oleh rakan-rakan..hahaha! bagi i so-so la rase die.. :P



kebiasaan menu, telur dadar..masin sikit :P



nih die tomyam..i suke walaupun manis sebab die adelah tomyam ketam...

next,
puyuh masak pedas (tiada dalam gamba)
lupe nak amik T_T
sedap2..saye suke burung puyuh~ ^____^

and pencuci mulut kami adelah.....
kelapa laut~ (gamba xjelas sebab waktu malam dhhh)
(saye xtaw cmne nak describe sebab saye slh sngka mula2..ms sy tny makcik tuh die tunjuk kat tempat kurma ditempatkan..so sy ingat kelapa laut adelah kurma~ hahahaha teruk x saye?)

banyak kan lauk-pauk die? kalo sorang makan..gerentiii gerentiiii tak habes..hahaha  ^____O

last sy nak tunjuk gak gamba nasik and model special sy.. beep :) nih adek kesayangan nih..hehehe
mengampu sket~ :)



p/s: fahmi xdatang..lenkali ajak fahmi makan spagethi..wajib datang! hehehe :)
cik faiez, walaupun cik faiez takde kat cni..kami tetap ingat :)
next upload gamba2 ngan korang2 semua ek..insyaAllah


sekian dari ina pWiNceRs sayang~ :)

akhirnya..

akhirnya kini pasti..
Ku merasai cinta nan suci..
bahagia pabila ku bersama..
sungguh indahnya...
hadir dirinya suatu kurnia..
daku gembira..auw!

*lagu anita sarawak*

hehehe..xde kena mengena ngan lirik2 tuh ye cerita sy ni..
sy nak habaq nih..sy dah siap wat repot!!
hahaha..
sebelum jam 3 petang dh siap..wahahaha
edit2 je pong!
umm..sape nak mencontohi sy??
JANGAN!!!!
jgn diikuti perangai sy..
tapi bagi sy buat benda ngan lambat akan puaskan ati..erk~
sy bohong! sy bohong! hehehe ^_____________^
janji dh anta..
silap boleh betol kan balik..kan3?
lagipun co-SV yg baik dh janji nak tolong sy~~
yeay!!! ^______*

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna


lepas jenguk belog odiey teringin gak nak post lagu nih kat belog saye..
sebenarnye lagu nih saye tak tahu tajuk dr mula..pastu sy punye search n seacrh nak cari lagu n video die..
sekarang dh jd ringtone utk die :)

memang la xsuke kan bile si die menipu..tapi lagu nih unik..
dalam menipu hati tetap sayang..
itu lah pendapat saye :) hik3
k lah..sambung buat keje sambil lagu nih jadi background music..haha! 



enjoy the music but not the silence! hehe :P

selamat pagi!

pagi kawan2..
hari ni hari jumaat..
hari ni hari hantar progress report..
tapi hari ni report pun belum siap..
hanya microsoft work sheet kosong je siap..hahaha
oke~ saye mahu buat report dengan cepat hari ni sebelum kul 4..(target!)
T_T sempat ke?
tuh laa..smlm kul 10 dh tdo...huhuhu~

jom la kite pegi buat keje..kalo duk melalut kat cni..smpai esok pun belum siap :)

ini muka baru bangun tdo..
nampak lubang hidung,mate n tiade mulut..
hahaha..
selamat pagi semua!!!

Thursday, August 19, 2010

aku kisah

kalo aiman tak kisah..
aku kisah! huk3 T_T
uwaaa...cmne nih..
1hari duk ngadap MATLAB tapi xde hasill..bukan 1hari pon..tapi lebih kurang la..
ummmm...
ummm...
Ya Allah, permudahkan jalan bagi ku..
hope aku dpt sesuatu..paling lmbat pun kul 4 ptg esok..
please please please..
please la otak ku syg...cari lah jalan keluar...
insyaAllah..akan ku usaha...

Wednesday, August 18, 2010

cek mek molek

hi kawan2...
hehe..macam kanak-kanak kan... ^________________^


rini hepi sebab dpt mkn salah satu kuih kegemaran..hehe
temkiu untuk kawan-kawan sebab dapat jugak sy membuat kuih cek mek molek nih..
um..anda tahu ke cek mek tuh sejenis kuih?
hahahaha...
mesti lah tau kan..
kalau tak tahu meh nak habaq..
kuih nih kuih dr kelantan...
kelate mali~~~ :)
weweeee~


tadi lepas siap uli n susun2..sy sempat la snap pic 2 keping..hik3


nih die cek mek molek ore kelate.. :)



nih lah die kuih itu~
ops..ade satu je gambo..satu lagi dh corrupt T_T
gambo nih diambil sebelum di goreng sahaja..
selepas digoreng ia telah berada dalam perut..ekeke ^___^
hmm..kena beli hphone baru nih..or camera digital?? mungkin~

ngahahaha..sifat tamak dtg lagi..
shh3..pegi jauh2 encik tamak!!! 


sekian sayang2 semua~




Tuesday, August 17, 2010

bazir!~

Ya Allah..ape aku dh makan hari nih...
sangat2 membazir..
nih lah di panggil nafsu..
hmmm...
makanan yang dibeli hari nih :

nasi putih+ayam masak merah+sotong+telur dadar = RM 4.50 (ya ampunnn... T_T)
ayam madu = RM 2.00
sosej+ketam = RM 3.00
air mangga = RM 2.00

TOTAL : RM 11.50

ni lah dikatakan tamak..
ape yang sy makan :

nasi putih kuantiti sangat sedikit + ayam msk merah + sotong (xhabes) + telur dadar = pembaziran
ayam madu habes dimakan = tulang banyak dr isi = pembaziran tiada
sosej + ketam abes dimakan = bagus tiada pembaziran
air mangga masih byk belum dihabeskan = bazir je ina oooiiiiii!

mulai esok saye Nor Sabarina Mohd Nadzri, tanak membazir dah...dah 7 hari berpuasa membazir..
tamak haloba dan pembaziran amalan yang tak patut dilakukan..

"Terdapat pelbagai bentuk perilaku yang ditegah oleh agama masih tidak dapat dikawal dalam bulan Ramadhan; secara sengaja atau tidak; seperti membazir, melalaikan solat, melakukan aktiviti yang melalaikan, menghabiskan waktu dengan melepak di jalanan. Semua perlakuan ini dilakukan dengan alasan kerana letih sambil menunggu waktu berbuka." keratan petikan


T_T insaff...
tanak buat dah..
tuh amalan tak baik...

What A Girl Really Wants To Hear ♥

hi...
selamat pagi semua :) :) :) ^______________^
pagi-pagi kena lah ceria..kan kan kan?
jom3 nak bagi jamu mata pagi2 nih...

this video taken from youtube.. wow amazing..
suke sangat2 dis short story..
hmm...kalau laaaaahh...
hahaha....i dah berangan2..

enjoy the show kawan2 :)
kepada yang tengah bercinta, kepada yang belum bercinta and kepada yang macam saye yang pernah bercinta suatu ketika dahulu kala.. hehehehe :P , sweet kan video nih..



SWEET SANGAT! :')
terharu sangat tau..
:')

sekian

demam

erk..sy xdemam..
entry nih saje nak ckp psl demam..skrg nih musim demam kan..
kejap panas kejap sejuk..
pastu sistem badan mula la sewel sket..
n enjin2 kat badan pun kejap panas n sejuk jew..

alaaa...kesian nye die demam...
hari tuh pun kawan2 kat utp pun ade demam..
pastu sy pun demam gak tapi kejap je..
bertahan bertahan taknak demam...keluarkan peluh dengan extrem sbb nak ilang demam
hehe :')
*google*

ummm..sy ke pembawa demam utk die? haha
tapi rase nye tak kan..sbb dh seminggu lebih dh tak jumpe..
xkan sistem die baru nk sense virus demam sy..haha!
aaachhuuummmm...! (teringat sy bersin depan die)
hahahaha... :P

td ber'calling2' ngan die..
alaaa kesian dengar suara serak-serak basah cam tuh..
macam nazak je..
olololo kesian...
sape2 demam sile makan ubat ye..
sekarang kan bulan puasa...
hope tak ponteng puasa lagi ye :)
ingatan utk die dan jugak tuk semua org :)

jage diri semua :)

Monday, August 16, 2010

JOM RENUNG SEJENAK

This is a post from my coursemate (googlegroup mail), thank you for sharing :)
jom renung-reningkan bersama..
nak tahu lebih terperinci sile pergi sini

Kesilapan Kerap Muslim di Ramadhan
Oleh
 Zaharuddin  Abd Rahman

1) Makan dan minum dengan bebas setelah batal puasa dengan sengaja (bukan kerana uzur yang diterima Islam).

2) Makan sahur di waktu tengah malam kerana malas bangun di akhir malam. Jelasnya, individu yang melakukan amalan ini terhalang dari mendapat keberkatan dan kelebihan yang ditawarkan oleh Nabi SAW malah bercanggah dengan sunnah baginda. "Sahur" itu sendiri dari sudut bahasanya adalah waktu terakhir di hujung malam. Para Ulama pula menyebut waktunya adalah 1/6 terakhir malam. (Awnul Ma'bud, 6/469). Imam Ibn Hajar menegaskan melewatkan sahur adalah lebih mampu mencapai objektif yang diletakkan oleh Nabi SAW. (Fath al-Bari, 4/138)

3) Bersahur dengan hanya makan & minum sahaja tanpa ibadah lain. Ini satu lagi kesilapan umat Islam kini, waktu tersebut pada hakikatnya adalah antara waktu terbaik untuk beristigfar dan menunaikan solat malam.

4) Tidak menunaikan solat ketika berpuasa

5) Tidak mengutamakan solat Subuh berjemaah sebagaimana Terawih

6) Menunaikan solat terawih di masjid dengan niat inginkan meriah

7) Bermalasan dan tidak produktif dalam kerja-kerja di siang hari dengan alasan berpuasa. Sedangkan, kerja yang kita lakukan di pejabat dengan niat ibadat pastinya menambahkan lagi pahala. Justeru, umat Islam sewajarnya memperaktifkan produktiviti mereka dan bukan mengurangkannya di Ramadhan ini.

8) Memperbanyakkan tidur di siang hari dengan alasan ia adalah ibadat

9) Menganggap waktu imsak sebagai ‘lampu merah' bagi sahur. 

10) Wanita berterawih beramai-ramai di masjid tanpa menjaga aurat.

11) Memasuki Ramadhan dalam keadaan harta masih dipenuhi dengan harta haram

12) Tidak memperbanyakkan doa tatkala berpuasa dan berbuka.
Related Posts with Thumbnails