Tuesday, November 30, 2010

aku sibuk die pun nak sibuk gak..ishhh

sejak minggu last-last nih..makin banyak la plak aku tengok semut-semut menyibuk kan diri...
time aku duk setadi (eksyen lebih jela :P) ko duk main ke hulur ke hilir ekkk..
nahh  amik kauuu aku sembur ngan perfume aku..wahahaha /wahaha
pening lalat kaum-kaum semut...:P
nasib baik perfume je tau..kalo aku sembur ngan ridsect, tak ke lagi terseksa korang..huhu
selamat jalan semut! :D
ampunkan daku~

moral of the story:
aku sibuk kau jangan duk menyibukk..
hehehe...


p/s: lame tak create new entry..
bukan busy study..
tapi entah..
lepas abis exam ekkk...
there are stories to share!

Sunday, November 28, 2010

pendrive kuning with tag "i♥ usyg" hilang..kalo sape2 jumpe pls inform me! veryyyy important!

especially to utpian...
pls do contact me..



p/s: tak tau nak wat iklan kat mane dah..huhu

Saturday, November 27, 2010

hi saturday!

Assalamualaikum....
Hi kawan-kawan..
selamat pagi semua!!!!
heeee :D

today i got paper!
Power Electronics II
wish me luck ye!
time: 230pm-530pm...


jom baca doa nih sama-sama ye..

Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan


Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku

Wednesday, November 24, 2010

happy birthday budak november!

happy bithday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to noor azliza..
happy birthday to you....

hehehehe.. :)

happy birthday!
welcome to 22! bhaha
semoga impian tercapai..
love you..muah! :D



*do enjoy dis song* 
special for your



Monday, November 22, 2010

what shud i tell you?

first:
saya bosan

second:
saya lapar

third:
saya malas

fourth:
sorry merapu-rapu ye :D

Friday, November 19, 2010

pulang marilah pulang

"Geylang, sipaku Geylang, Geylang, si rama rama. (2x)
Mari Pulang, marilah pulang, marilah pulang bersama-sama.

Mari pulang, marilah pulang, marilah pulang bersama-sama.


Geylang, sipaku Geylang (Geylang!), Geylang, si rama rama. (2x)

Mari pulang, marilah pulang, marilah pulang bersama-sama.
Mari pulang, marilah pulang, marilah pulang bersama-sama.



Geylang, sipaku Geylang (Geylang!), Geylang, si rama rama. (2x)

Mari Pulang, marilah pulang, marilah pulang bersama-sama.
Mari Pulang, marilah pulang, marilah pulang bersama-sama"



*teeheeee* 
malam nih nak balik ke pangkal jalan kejap..
pangkal jalan = rumah ye..
bukan selama nih duk jalan mati atau pun duk jalan gelap..hak3
korang faham kan maksud saye?
hihihihi :P

mintak-mintak bas tuh ok & selesa..
yang penting on time..


k la..
mahu bersiap-siap..
malam kang naik bas! yey!
doakan selamat pulang and selamat kembali ye :)


Thursday, November 18, 2010

got a call!

"just gonna stand there and watch me burn, but thats alright because i like the way it hurts....." telefon ku berbunyi~
hahaha..
*ringtone moden dah selain "kring kring kring"* :P

oh..anak buah kesayangan yang gedik call..
uwaaaa..rindu nyeeee kat anak buah aku sorang nih....
pagi-pagi raya dah dapat call dari azim danish comel nih..
advance dari orang lain yang sibuk pegi tengok lembu dikorbankan :P
ingat gak die kat aku..
^______________^


conversation:

azim: kakak duk wat dapo? (kakak buat ape?)
( walaupun tak faham sangat ape die cakap..nasib baik ibu die jadi translator kat belakang :P)

pwincers: baru lepas makan..azim buat gapo?

azim : duk tenok tite ula (tengah tengok cerita ular). kakak rindu azim?

pwincers: rindu...azim rindu kakak tak?

azim: rindu..buat dapo? (tanya lagi aku duk wat ape tuh..hehehe)

pwincers: kakak cakap dengan azim la ni..azim makan ape?

azim: tok makey ladih..mok tadop..makey mok (die cakap tak makan lagi..die cakap mak takde..and ayat last maybe die cakap nak makan ngan mak) hehehe

pwincers: mak g mane?

azim: mok amik lembu..( kedengaran ibu die kat belakang cakap pegi tempat sembelih lembu..hahaha)

pwincers: bakpo tak ikut mak g tengok lembu?

azim: di rayo sakni ( tadi pegi raye..)

pwincers: g ngan sapo?

azim: di ngan ibu lah ( pegi ngan ibu la..hehe)
       : kakak balik bilo?

pwincers: khamis jumaat nih kakak balik ekk..

azim: bai..i love u..mat ri ya..mat ri ya..samat ri raya..(ayat last tuh xleh blah..banyak kali gak la ulang sebab terbelit-belit lidah nak ucap selamat hari raya..hehehe nasib ibu die jd translator kat belakang)

pwincers: i love u too..babai..mmuuaahhh

azmi: muah.

watak terlibat:
* pwincers aka ibu sedara yang dipanggil kakak..*
*azim ialah anak sedara yang comel dan manja*
*ibu ialah ibu kepada azim*
*mak ialah ibu kepad saye* 





p/s: sangat rindu budak itu..
p/s 2: budak nih 'kecek telo'..teeheeee g boleh jadi d
p/s 3: esok balik after exam 1st paper..hahahaha
p/s 4: oh rindu nak balik lenyek2 budak tuh... :D

Wednesday, November 17, 2010

KAMI perantau!!!

pagi-pagi raya kami bangun awal nak siapkan menu raya kami..
weweeeee~
kami buat soto sup ayam and nasi air aka moi sup..
mula-mula goreng ayam untuk disiat-siat halus..
pada waktu yang sama buat sup ayam..(2 periuk, 1 untuk potluck noor and 1 untuk kami sambut raya kat rumah)
and sambal kicap sudah tersedia, resipi noor.. :D

tadaaaaa...
dah siap punnn! 
*cerita diringkaskan ye!*
sesi photoshoot la pulakk kannn...
turut terlibat athirah and zafirah...
noor and rubi tiada dalam gambar (potluck event)


yeaaahh..kami perantau!!!! 
:D

tak de idea nak bercerita..
bia gamba bercerita la pulak ek..
^_________________^


tengok gamba tuan rumah and tetamu mereka dulu la yeee :)

tuan rumah dari kiri (berdiri) : pwincers, nana
tuan rumah dari kanan (duduk) : thock
tetamu dari kiri (duduk) : zafirah, athirah

*candid setting 3 pictures*

*pwincers suke gamba nih*

*perantau happy*

*second shot*

*za mula bosan bergamba* hahaha
tudung tirah ditiup kipas :P

next gambar sebelum photoshoot diatas bermula..
:)

nana and thock tengah 'settlekan' ayam goreng..hehe

sup ayam bunjut + knorr~

soto: nasi himpit
and nasi air aka moi

tadaaaa...nih lah lauk-pauk kami :)
lontong, sambal kicap, ayam disiat-siat halus, ikan bilis goreng, sohun goreng (hahaha xreti eja sohun,xtaw betol tak! :P )

gambar keseluruhan :D

tak lupe credit to athirah..
die masakkan lontong..
sedap!
*pwincers suke*
nanti leh bagi resipi oke..
:D



p/s: kami makan dengan banyak and alhamdullilah tiada orang yang sedih di pagi raya..terima kasih kawan-kawan yang menjayakan aidiladha kali nih.. :)
p/s 2: kami 'perantau'..perantau tuh bukan jauh mane pun..duk lam malaysia jugakk...
p/s 3: kami budak pantai timur! (kelantan and terengganu) :D

kejutan pagi raya :)

what??
pukul brape nih????
*teeheeeee* 
saye bangun lewat takpe okee..
shhhhhhhhh....

keluar la dari bilik cepat-cepat pegi dapur..
cuma ade 2 orang je kat dapo..
hehehe
noor and thock tengah siap-siap ape yang patut..
saye dengan muka baru bangun tido pegi cepat-cepat "siapkan" diri..
eh eh eh eh eh eh...tengok depan pintu.. 
*bukak mata luas-luas*

ape nih????
aku ade S.A 
tralalalala~

terima kasih S.A..hahahaha
kami bertiga (pwincers, nana and thock) je dapat..mesti keje pasangan rumet (rubi and noor) bilik no 2 nih..hahahaha
tqqqq~~~
sayang korang!!

*gosok-gosok mata nak pegi buat keje kat dapo lak*
selamat pagi and selamat hari raya!!!!
:D



HARI RAYE AIDILADHA

"Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat Islam"

semalam dah beli lauk-pauk untuk masak di pagi raye..
sebelum odiey and raffi berangkat pulang..
odiey bawak la kitorang beli barang dapur..
kot-kot la cafe-cafe kat utp tutup..
terpakse la kami masak sendiri..
kami is refers to pwincers, nana, thock, noor and ruby
kami ke PCK Freshmart (glamor kejap masuk belog) :P
ramai orang beli barang dapur..
ayam pun hampir habes tatkala pukul 10 pagi...
wahhhh semua orang semangat nak raye dah!
hmmm...i blurrr nak pilih ape..
kalo kat umah mesti mak akan bawak balik barang-barang yang die beli kat pasar siti khadijah.
tsk tsk tsk buat ayat sedih lak di pagi raye nih..

menu kami pagi nanti ialah nasi air aka moi sup aka soto je..
sekadar mengisi perut yang kosong..
tunggu la next entry plak untuk detail hari raye kami dari awal pagi hingga petang..
tadi sebenarnye dah gune sebahagian barang dapur untuk masak bihun..
teheeeee..


Tuesday, November 16, 2010

pre-hari raya

5.00pm
disebabkan kelaparan selepas study OM petang tadi (operation management), kami ke dapur untuk cari makanan
alasan sangatttt...
kami makan tempura ayam dengan roti jeee...
masa yang sama gak thock yang berpuasa sunat dengan rajin nye menyiang ayam..
saye teruja sangat thock turn to be a woman! wow!
tak sangke budak comel nih lebih advance dr aku..
*muka teruja jap*
siyes  aku teruja..!!
proses menyiang ayam disupervise oleh nana..
 noor sorang je takde sebab pegi beli barang dapo untuk potluck esok!

6.30pm
kali kedua ke dapur.. 
preparation for dinner la pulak kan..
teeeheeee~
saye menyediakan bahan-bahan untuk masak.. 
tapi sebenarnye telah disediakan oleh rubi dah..
rubi dah siap potong ayam kecik-kecik 
saye plak sediakan bawang and fish cake jela...
eh lupe lak nak gtau ape kitorg masak..
kitorang masak bihun special...

tadaaaaa...
dah siap!!
ni dia bihun special kami budak final year!
^___________^


selepas disediakan didalam pinggan

tambah keropok segera untuk tampak menarik
*heeeeee*

pedas ngap ngap ngap u ols bihun nih..
sedap memang sedap
*puji masakan sendiri*
tapi saye takleh makan pedassss...

pic last yang paling special..
makanan budak puasa..
special dari cafe Pak Ali..
AFC with the rice..
*hehehehe*


dah selamat masuk perut thock dah pun..
nyum nyummy..


p/s: kite tunggu masakan noor untk raye plak ye..
p/s 2: odiey and raffi dah selamat sampai..jangan risau..kami dah berjaya masak and makan..selamat hari raye korang! dah mula rindu korang..huuhuu

sayang jom kawen tahun depan!

saye kembali lagiiiii...hehehe
i have been tagged by my damn hot friend, beck sayang *phheeewwwiiiitttt* to do this stuff..
what?! lets get married?
kawen ngan sape?
hahaha
jejom buat...
saye suke..saye suke..
thanks beck!
laf u moorrreeeeee!!!!


1.HOW OLD ARE U?
22 y.o..currently 274 months,or 1192 weeks,or 8346 days..
my next birthday 55 days to go! grrrr...

2)ARE U SINGLE?
hmm..single but not available..
i tengah kenal hati budi seseorang (jujur!)
*teeheee*

3)AT WHAT AGE DO YOU THINK U'LL GET MARRIED?
around 25-28 y.o

4)DO YOU THINK YOU WILL BE MARRYING THE PERSON YOU ARE WITH NOW?
of course if fate brought us together and if he is my Mr Right..
bhahahahahahaha (ops)

5)IF NOT, WHO DO YOU WANT TO MARRY?
tsk tsk tsk...mak tolong carikan ea :P

6)WHO WILL BE YOUR BRIDEMAID AND BESTMAN?
ummm...dunno yet..sape mahu?? 
and mahu kids yang comel-comel tolong pegang baju pastu baling-baling bunga
*sweet sangattttt*
beck mahu? thock mahu? *heeee*

7)DO YOU WANT A GARDEN OR BEACH OR TRADITIONAL WEDDING?
traditional way la..but a garden also can..hahaha
actually i want the wedding on airplane..boleh? ekekeke

8) WHERE DO YOU PLAN TO GO ON HONEYMOON?
gud question..hmmm nak pegi MOON! 
*teehee*
i guess korea, italy, bali, greece or pulau dalam malaysia je.

9)HOW MANY GUEST DO YOU THINK U WILL INVITE?
how many? hmm..500++ kot..not sure yet..
makin hari makin ramai kenalan kot

10)WILL THAT INCLUDE UR 'EX'ES?
of cos..bhahaha 
maybe they already married kan..
hmmmm :P
*jemput-jemput* ^_________^

11)HOW MANY LAYER OF CAKE DO YOU WANT?
 i dun like cake..instead of cake i want ferrero rocher..moreeeee ferrero for my wedding!
and for layer, i want 8 layers for 8 alphabets of "i love you"
:D

12)WHEN DO YOU WANT TO GET MARRIED? MORNING OR EVENING?
morning ^______^

13)NAME THE SONG/TUNE U WOULD LIKE TO PLAY ON YOUR WEDDING DAY?
Speak now by taylor swift, selamat pengantin baru, joget jeling-menjeling and aku dan dirimu (old skul gituuuuu) 
plus i nak nyanyi dengan husband macam artis
*heeeeeee*
:P

14)DO YOU PREFER FINE DINING OR JUST FORK AND SPOON? KNIFE?
fine dining lah :)
makan nasik je kan..
*cara orang melayu*

15) CHAMPAGNE OR RED WINE?
haram haram haram..
sirap kot untuk wedding day!
*ngeeeee*

16)HONEYMOON RIGHT AFTER THE WEDDING OR DAYS AFTER THE WEDDING?
right after the wedding..
riding horse go to KLIA..lengkap pakai baju pengantin lagi naik flight..bhahahaha
tipu sangat kannn..
yang penting semua berjalan lancar..
aminnn
(macam dah nak kawen dah)

17)MONEY OR HOUSEHOLD ITEMS?
2-2 pun bolehhh..
tak kisah la korang nak bagi ape :D

18)HOW MANY KID WOULD U LIKE TO HAVE?
i want two kids :)..hubby??? 

19)WILL YOU RECORD YOUR HONEYMOON IN DVD/CD?
oh nooo...no comment :P

20) WHOSE WEDDING PLAN U WOULD LIKE TO KNOW NEXT?
hehehe..
after dis i need to hear from u girls and it is compulsory!
nomination goes to:
miss odiey (perlu n wajib!)
miss noor azliza
miss raffisyazana
miss rubiah
miss fatin fatma

chalo-chalo~~

tq~~

...and anyone interested feel free to do so :)

p/s: nak pakai yang nih untuk kahwin kat kampung nanti..boleh? hehehehehe
*terkejut orang kampung nanti*

Follow me on TWITTER :)

selamat pagiiiiii world~ (macam seluruh dunia baca kan)
hehehehehe...
yeyyy dah ade twitter..
hahaha..
saye budak baru belaja..
baru buat twitter..
u can follow me (if u want to) at http://twitter.com/#!/inasbriena

*teeheeeee*





p/s: tengah tunggu nak pegi beli stock barang dapur untuk Hari Raya esok 
   tata~~

gudnite everyone :)

selamat malam..
GUDNITE
*rest for a while*
esok kena bangun awal..
nak pegi beli barang dapur untuk stock raye haji + untuk lunch esok
maybe cafe-cafe kat utp dijangka tutup..
:|
"selamat pulang beraya untuk semua yang pulang"
yang tak pulang boleh lah raye ngan saye kat cni..
*teeheeeee*

Monday, November 15, 2010

isnin

hari nih hari isnin..
esok selasa..
dan kemudian rabu = Hari Raya Korban

*huaaaa...jeles tengok status orang kat twitter and facebook..semua bergumbira mahu pulang kampung*

kawan-kawan utp
kite akan solat raye kat masjid utp kan..
pastu after solat..kite ke mana?
takde orang buat korban ke dekat-dekat sini?
huhuhuhu

*sabar sabar sabar sabar sabar*
:|

salah ke?

sebelum ade orang menyerang kate ape-ape kat belog nih..
ataupun kate tak payah la nak tulis bende2 camnih..
nih haaa pwincers nak gtau..
ni belog i suke ati ati i lah nak post ape pun..kan kan kan?
teeeheeee~
belog nih diwujudkan untuk luahan perasaan, tulis benda yang merapu-rapu pun boleh pastu kenangan family, friends and sebagainye..
so takpe la kann...

hmm salah ke kalo i tegur i tak suke dengar music kalo tengah study..
salah ke? salah ke? salah ke?
harap korang respon to this question..


perumpamaan:
for me, dengar music tak salah kalo u ol nak study..
tapi kalo u ade rumet macam i nih haaa...
yang tak suke dengar music time study nih haaa...
u ol kena la bertolak ansur la kan..
pakai headset ke..earphone ke..or slow volume ala-ala bunyi kat u sorang je pun takpe..
(telinga i nih sensitif bunyi)
tapi takkan la i plak yang kena pkai ear plug..logik ke?
sebab bilik kan perkongsian bersama..
betol tak?
harap ler ade sape-sape respon..


ok la kan kalo i tegur..?
ke salah i tegur?
vote for it please..
tak kan nak buat bodo n buat tak tahu..huhuhu






p/s: takde niat nak tuju kat sape-sape..
just nak tahu diri ini bersalah ke kalo tegur macam tuh..
diri ini mahu bersuara sebab taknak org tanggung dosa kalau diri ini sakit hati..
taknak bg dosa kat org sebab duk sakit hati sorg2..
sowi kalo sape-sape terase..
lagipun dah nak exam nih..jgn menyakiti dan bertolak ansur lah..
bermaaf-maafan lah sesama kite kan

Sunday, November 14, 2010

i just miss uu~~

entry nih khas untuk orang yang dirindui shj..
tak kire lah menyampah nak baca ke..rase nih privacy i ke..
hoho tak kire tak kire tak kire..nak post jugak entry nih kat cni...

i misssss uuuuuuuuuuuuuu!!!! 


tadi masa pegi beli makanan..
terdengar lagu dari vanessa carlton "a thousand miles"
rase macam sesuai je lagu nih ngan entry nih..
hahahahahahahahahaha! 

after u dengar lagu ni,please go out wth me!
tapi after u call je..rindu dah kurang sikit..(walaupun dapat buah sakit telinga aka u pok pek pok pek membebel)

so i dah boleh study dengan aman...


so..laaayyyyaaannnnn~~~ 




"A Thousand Miles"

Making my way downtown
Walking fast
Faces pass
And I'm home bound

Staring blankly ahead
Just making my way
Making a way
Through the crowd

And I need you
And I miss you
And now I wonder....

If I could fall
Into the sky
Do you think time
Would pass me by
'Cause you know I'd walk
A thousand miles
If I could 
Just see you
Tonight

It's always times like these
When I think of you
And I wonder
If you ever 
Think of me

'Cause everything's so wrong
And I don't belong
Living in your
Precious memories

'Cause I need you
And I miss you
And now I wonder....

If I could fall
Into the sky
Do you think time
Would pass me by
'Cause you know I'd walk
A thousand miles
If I could 
Just see you
Tonight

And I, I
Don't want to let you know
I, I
Drown in your memory
I, I
Don't want to let this go
I, I
Don't....

Making my way downtown
Walking fast
Faces pass
And I'm home bound

Staring blankly ahead
Just making my way
Making a way
Through the crowd

And I still need you
And I still miss you
And now I wonder....

If I could fall
Into the sky
Do you think time
Would pass us by
'Cause you know I'd walk
A thousand miles
If I could 
Just see you...

If I could fall
Into the sky
Do you think time
Would pass me by
'Cause you know I'd walk
A thousand miles
If I could 
Just see you
If I could 
Just hold you
Tonight 

Friday, November 12, 2010

nyalakan tekad

tibe-tibe teringat zaman duk mrsm dulu-dulu..
teringat masa nyanyi lagu patriotik especially time nak PMR
ramai-ramai duk nyanyi lagu nih..
semangat pun bertimbun-timbun tertanam dalam dada lepas nyanyi lagu nih..
apekata nak start exam especially for final year student kite nyanyi lagu nih..okeh?
hik3 


lirik lagu Nyalakan Tekad :

Nyalakan azam membumbung
padukan tekad nan waja
songsongi ombak bergulung
menuju ke pulau cita.

Setitis jadikan laut
sekepal jadikan gunung
namamu kelak disebut
jasamu kelak disanjung.

Nyalakan tekad di hujung cita
sama muafakat ke puncak jaya
sembah setia sepenuh jiwa
untuk nusa dan negara.

Kan megah langit dijunjung
rela bumi nan dipijak
kan megah ibu mengandung
putera puterinya berjasa.
Related Posts with Thumbnails